Nedap Talks

Wouter

Kuijper

Misschien is het wel belangrijker dan ooit om als bedrijf stil te staan bij welke richting we opgaan. Want er verandert momenteel veel in onze maatschappij. En dat gaat ook nog eens reuze snel. Als bedrijf moet je die veranderingen begrijpen en proberen om er grip op te krijgen. Samen gaat dat beter dan alleen. Daarom initieerden wij als collega’s Nedap Talks: een platform waar geïnteresseerden van binnen en buiten Nedap elkaar kunnen ontmoeten om samen te luisteren, praten en nadenken over de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied om zo te leren van en met elkaar.

Nieuwe ideeën, nieuwe inzichten
‘De techniek staat voor niets’, luidt het gezegde. Dat is helemaal waar. Daarbij speelt technologie een steeds grotere rol in onze toch al zo snel veranderende maatschappij. Als je dan ook nog bedenkt dat technologie vaak een grote invloed heeft op hoe onze acties uitpakken, dan begrijp je dat er binnen ons vakgebied veel is om over te praten en om meer over te leren. Daar is Nedap Talks het perfecte platform voor. Bij Nedap Talks kan iedereen die zich betrokken voelt bij een onderwerp op het gebied van technologie meedoen. Zolang je maar niet bang bent voor nieuwe ideeën en nieuwe inzichten. Of je nou werkzaam bent op het gebied van financiën, logistiek of marketing bij Nedap Livestock Management, Nedap Light Controls, Nedap Pep of welke andere marktgroep dan ook. Maar als het bij een onderwerp past, dan nodigen we ook geïnteresseerden van buiten Nedap uit. Want ook van en met hen kunnen we weer leren.

Samen leert beter
Om meer te leren over een onderwerp kun je natuurlijk in je eentje een Massive Open Online Course (MOOC) gaan volgen. Net zoals je alleen naar een lezing kunt gaan of in je uppie een TedTalk kunt beluisteren. Maar hoeveel leerzamer is het om dit samen te doen, oftewel; social learning. Samen kennis opdoen om er daarna ook samen over te discussiëren en er verder over door te praten. Om zo nog meer van en met elkaar te leren. Dat is wat we met Nedap Talks doen. Omdat wij geloven dat kennis delen het beste resultaat oplevert: als je jouw kennis deelt, krijg je daar altijd iets voor terug. Zo wordt iedereen er beter van. Bovendien weet je als groep altijd meer dan in je eentje. De kwaliteit van de kennis die je als groep opneemt, is dus nog van betere kwaliteit ook.

Hoe vaak, over welk onderwerp en in welke vorm we een Talk organiseren, bepalen onze collega’s zelf.

Jullie bepalen, wij draaien
Onze Nedap Talks zijn heel bewust een bottom-up event. Hoe vaak we het organiseren, welke onderwerpen aan bod komen en welke vorm een Talk heeft, hangt dus helemaal af van de behoefte van onze collega’s. Als zij op een interessant onderwerp stuiten en daar samen met anderen geïnteresseerden graag meer over willen weten, dan biedt Nedap Talks die mogelijkheid. Wij als Nedap Talks-team denken graag mee over een goede opzet en helpen bij de organisatie van een Talk. En natuurlijk houden we als Nedap Talks-team zelf ook onze oren en ogen open; wie weet spotten we zelf interessante onderwerpen of sprekers die we graag een podium willen bieden bij Nedap. Daarnaast vragen we collega’s ook of zij het zien zitten om een Nedap Talk te organiseren. Want hoe meer Talks, des te meer kennis we opdoen met z’n allen! Onze eerste Nedap Talk gaat over Big Data; een ontzettend relevant en interessant onderwerp. We verwachten dan ook veel geïnteresseerden.  Schrijf je hier in voor deze eerste Talk.

Nedap Talks

Nedapper Wouter Kuijper
‘Bij Nedap Security Management werk ik op de afdeling Research & Development. Dat houdt in: kijken naar de nieuwste ontwikkelingen en deze integreren in onze producten en diensten. Voordat ik bij Nedap begon studeerde ik Kunstmatige Intelligentie. Een studie die lijkt op Informatica maar dan aangevuld met vakken als psychologie, logica en filosofie. Zo leer je systemen bouwen die menselijke intelligentie benaderen; heel interessant en spannend, vind ik! Na mijn studie ben ik dan ook gaan promoveren op het automatisch proberen af te leiden van software op basis van een model. Ongeveer twee jaar geleden kwam ik bij Nedap werken. Dat bevalt me enorm goed omdat je veel vrijheid en impact hebt. Zo won ik laatst, samen met een collega, een prijs met onze ideeën over fysieke toegangscontrole. Die ideeën presenteerden we op de belangrijkste conferentie op het gebied van access control. En het waren andere experts uit het vakgebied die ons de prijs toekenden. Dat betekent dat we met onze ideeën dus echt impact hebben! Maar het vervolg is nog veel spannender; want slagen wij erin om als eerste op basis van onze nieuwe inzichten een goed product te ontwikkelen? Dat element van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen verbinden met elkaar, spreekt mij het meeste aan in mijn werk bij Nedap.’