Opeens weet je het: je wordt propositiemanager!

Edwin Siemerink

Propositiemanager

Of ik het leuk vond om me voortaan alleen nog maar met het propositiemanagement van SENSIT bezig te houden. Nou graag! Zo ontstond ongeveer één jaar geleden mijn rol van propositiemanager binnen Nedap Mobility Solutions. En daar mocht ik dus vanaf toen op mijn eigen manier invulling aan geven! Tja… en waar begin je dan?

Iedereen een beetje of alles voor Edwin?
Tot voor kort was iedereen binnen Nedap Mobility Solutions bezig met een klein stukje propositiemanagement voor SENSIT. Dat wil zeggen: vaststellen hoe we ons product in de markt gaan zetten. Dat wilden we anders doen: we wilden één persoon die zich volledig hiermee bezig hield. De SENSIT propositie kwam namelijk niet voldoende tot uiting naast de andere proposities binnen Nedap Identification Systems – de marktgroep waar Nedap Mobility Solutions onderdeel van is. Deze marktgroep houdt zich bezig met de identificatie van voertuigen en personen. SENSIT is echter een voertuigdetectie platform dat bestuurders helpt om snel een beschikbare parkeerplaats te vinden en beheerders ondersteunt bij het optimaal inzetten van hun parkeercapaciteit. Vanaf nu was het dus mijn taak om op basis van deze onderscheidende propositie SENSIT duidelijk in de markt te zetten.

Een duidelijke propositie en goed management ervan levert meer focus op. Zodat je optimaal kunt aansluiten bij wat je klanten willen

Helemaal van nu
De stap die we wilden maken met het beter positioneren van SENSIT was een logische. Ons product sluit immers goed aan bij de huidige tijdsgeest. Kijk maar naar de wereld van Intelligente Transport Systemen (ITS), Smart Mobility en Internet of Things. Daar hoort SENSIT helemaal in thuis. We besloten daarom om SENSIT voortaan onder Mobility Solutions te positioneren. Hier sluit het immers beter bij aan dan bij Identification Systems. Zo gezegd, maar niet meteen zo gedaan! Het kostte natuurlijk heel wat voorbereiding. Het afgelopen jaar was ik dan ook vooral bezig met inventariseren: waar staan we nu? Met welke projecten zijn we bezig? Wie zijn onze klanten? Wie zijn onze concurrenten? Op basis van alle input die we verzamelden besloten we ons qua propositie te focussen op steden en retailorganisaties. Momenteel ben ik heel concreet bezig met het in beeld brengen van de opbrengsten die de propositie van SENSIT oplevert voor steden: steeds meer projecten komen uit steden. Logisch, want voor hen zijn er veel voordelen aan het hebben van een goede regulering van hun parkeerplaatsen. Denk alleen al aan het feit dat hun huidige parkeervoorzieningen beter worden benut. Daardoor genereren zij meer parkeerinkomsten. Bovendien kunnen zij zoekverkeer beter sturen naar beschikbare parkeerplekken wat weer minder CO2-uitstoot betekent. Dit is natuurlijk een aspect dat steeds belangrijker wordt. Aan een goed voertuigdetectieplatform zit dus een belangrijk milieuaspect, een economisch aspect en een financieel voordeel voor een stad. Een mooi gegeven om qua positionering op in te spelen!

Edwin_blog

Van A tot Z en weer terug
Het leuke aan mijn rol als propositiemanager is dat ik echt kan meedenken over waarom een klant voor een oplossing of product van Nedap Mobility Solutions kiest. Om vervolgens te onderzoeken hoe we dat proces kunnen versnellen en beter kunnen laten aansluiten op de behoeftes van de klant. Daarvoor denk ik samen met onze ontwikkelaars na over wat ons verhaal sterker maakt. Maar ik spreek ook met eindklanten over wat hun wensen en behoeftes zijn. Daarnaast ben ik betrokken bij het voorbereiden en opleiden van onze partners. Deels ben ik dus beleidsmatig bezig en deels uitvoerend. Die combinatie vind ik erg leuk! Bovendien is de uitkomst hierdoor beter: de kennis die ik in de verschillende fases opdoe, gebruik ik weer als input voor het nog beter afstemmen en optimaliseren van onze propositie. Zo sluit uiteindelijk alles op onze propositie aan: van klantwens tot onderzoek, ontwikkeling en verkoop. Zo wordt deze steeds scherper en hebben we een steeds betere focus.

Ellenlange gesprekken en procedures zijn bij Nedap gelukkig niet nodig: we besloten dat we gingen beginnen en gaandeweg zouden we zien wat nodig was.

‘Ja, ik wil!’
Een jaar geleden ontstond het idee om ons meer te focussen op de propositie van SENSIT. En om iemand daar volledig voor vrij te maken. Ik werkte toen al vier jaar als business development manager bij onze marktgroep voor de regio’s Nederland, België, Oost-Europa en Rusland. Ik zorgde voor de verkoop van SENSIT daar en zocht de juiste partners erbij. Toen onze marktgroepleider mij voorstelde om me geheel op het propositiemanagement van SENSIT te focussen, was ik meteen enthousiast! Ik voerde al langer gesprekken met klanten en had al een aantal leuke projecten binnengehaald die hiermee samenhingen. Mijn antwoord was dus volmondig: ‘Ja’. Ellenlange gesprekken en procedures zijn vervolgens bij Nedap gelukkig niet nodig. We besloten dat we gingen beginnen en gaandeweg zouden we zien wat nodig was. Dus ik droeg mijn taken die niet met propositiemanagement te maken hadden over aan een collega en de rol van propositiemanager was geboren. In andere marktgroepen zijn dergelijke ontwikkelingen nu ook gaande. Heel goed volgens mij! Een duidelijke propositie en goed management ervan levert namelijk meer focus op zodat je optimaal kunt aansluiten bij wat je klanten willen. Een positieve ontwikkeling dus!

Wat heb je gedaan voor Nedap?
‘Voor ik bij Nedap begon studeerde ik aan de HTS. Daarna werkte ik ongeveer 14 jaar bij KPN waar ik allerlei commerciële opleidingen volgde. Bij KPN ben ik begonnen met de schroevendraaier in de hand op de televisietoren van Markelo! Al doende groeide ik door van projectmanager tot consultant en dienstontwikkelaar. Daarna heb ik een jaar of negen een eigen bedrijf gehad in het tracken en tracen van personen. Vervolgens kwam ik bij Nedap terecht. Ik ging dus van ondernemer terug in loondienst. Eerst had ik hier nog wel wat twijfel over. Maar door de grote vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt, verdween deze twijfel heel snel! Als je bovendien laat zien dat je dingen voortvarend aanpakt, krijg je ook veel voor elkaar.’