Ouderwets en Roekeloos?

Leonie ten Dam

Hoe is het om als ‘oudere’ Nedapper met die roekeloze jonkies te werken? En hoe is het om als ‘jongere’ Nedapper met die ouderwetse oudjes te werken? Of is het zo erg allemaal nog niet? Woltherus is bijna zestig, heeft drie kinderen en werkt in de weekenden lekker in de tuin. Leonie is achtentwintig, woont sinds kort samen, maar stond daarvoor in de weekenden gewoon nog lekker in de kroeg. Om vervolgens allebei op maandag weer samen aan de slag te gaan. Hoe is dat?

Oud over jong
‘Meestal moet ik ze afremmen, mijn jongere collega’s. Ze willen veel en dat willen ze het liefst ook nog snel. En natuurlijk is het super dat ze zich zo vol enthousiasme voor Nedap en voor onze marktgoep Livestock Management inzetten. Maar omdat het wereldje waarin wij werken bijzonder klein is, moeten we altijd rekening houden met politieke belangen. Stel dat een distributeur waarmee wij samenwerken vraagt of wij mee gaan naar een potentiële klant van hem. Om daar toe te lichten hoe ons systeem exact werkt. Dan is dat natuurlijk een mooie kans voor ons. Toch zeggen we meestal ‘nee’. Omdat een andere distributeur waarmee we samenwerken bijvoorbeeld ook aanbiedt bij de betreffende eindklant. Dan zouden we dus in zijn vaarwater gaan zitten. Dit soort politieke afwegingen moeten we vaak maken. En dat is lastig!  Daarin moet ik dan ook heel vaak de rem erop trekken bij mijn jongere collega’s: even pas op de plaats. Welke belangen spelen allemaal mee? Wat kunnen we bereiken? Wat kunnen we ‘verliezen’? Zo probeer ik het steeds weer te bespreken en uit te leggen. Dat vind ik niet erg om te doen. Zelf heb ik de markt immers ook door schade en schande leren kennen! Het is fijn als ik hen dat een klein beetje kan besparen. Daarbij heb ik voor ik bij Nedap begon bij een bedrijf aan de andere kant van de lijn gewerkt. Daardoor kan ik mij goed inleven in hoe een Nedap distributeur aankijkt tegen Nedap en tegen een bepaalde situatie.’

Ik moet geregeld aan de rem trekken. Daar staat tegenover dat mijn jongere collega’s me flexibel houden.

‘Toen ik begon zei mijn toenmalige werkgever: ‘Je gaat met mijn portemonnee op pad. Ik hoop dat je er goed op past.’ Dat ben ik altijd zo blijven zien. In mijn ogen zijn jongeren daar tegenwoordig anders in: ze zien meer dingen als vanzelfsprekend. Zoals een auto, laptop en telefoon van de zaak als je begint met werken. Dat hadden wij niet hoor! Maar we zijn natuurlijk ook van een hele andere generatie. Ik ben bijna zestig; veel van mijn jongere collega’s zijn opgegroeid in de tijd voor de crisis waarin alles kon. Hun kostenbewustzijn is daardoor minder, vind ik. Daar probeer ik wel wat meer bewustzijn in te creëren. Wat ik weer van hen leer, is flexibel blijven. Dat moet ook wel als je goed met elkaar wilt blijven samenwerken. En dat is altijd het uitgangspunt.’

Blog_Oud_roekeloos_Inkijk in grote melkstal

Jong over oud
‘Van mij mag het soms wel wat sneller. En vaak wil ik ook meer. Maar dat is niet altijd goed. Toen ik in mijn huidige functie bij Nedap Livestock Management begon was ik nog erg zoekende: ik deed van alles een beetje – want die vrijheid heb je binnen Nedap – en had geen duidelijke focus. Het is heel goed dat ze mij toen die vrijheid hebben gegeven, maar ook dat ik dankzij een goed gesprek met Woltherus de knoop heb doorgehakt en mijn focus heb gevonden. De behoefte aan snelheid heb ik alleen wel gehouden!’

‘Ik ben meestal optimistischer en Woltherus realistischer in de aanpak die we moeten kiezen. Volgens mij is dat wel een generatieding, maar ook een verschil in werk- en levenservaring. Hij weet dan: we hebben dit al eens geprobeerd of gezien. Ik sta er nog wat meer blanco in. Soms leidt dat tot tegengestelde visies.’

De dynamiek en discussiecultuur binnen onze marktgroep is fantastisch! Ik zou dat niet willen missen!

‘Zo verschilt onze visie bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe technologieën. Mensen van mijn generatie zijn meer gewend aan hoe snel de technologie zich ontwikkelt. Nu richten we ons bij onze producten nog op een levensduur van tien jaar. In mijn ogen gaan de ontwikkelingen echter zo snel dat je eigenlijk om de twee of drie jaar al in iets nieuws kunt investeren. Daar hebben we dan goede, interessante discussies over.’

‘De dynamiek en discussiecultuur binnen onze marktgroep is fantastisch. Heel open. Daardoor kan iedereen gewoon zijn mening geven: jong, oud, lang of kort werkzaam bij Nedap. Maakt niet uit. We discussiëren over nieuwe markten, de huidige staat van distributeurs, waar we naartoe willen met een klant… Daar kun je verschillende ideeën over hebben en dan is het dus een kwestie van elkaar overtuigen. Waar geloof ik in? En waar denk ik dat we naartoe kunnen gaan? Ik zou die dynamiek binnen onze marktgroep niet willen missen!’

Woltherus (60 jaar)
‘Ik begon in 2001 bij Nedap en werk er nu dus bijna 15 jaar. Ongeveer twee jaar daarna begon ik in mijn huidige functie: eindverantwoordelijke bij Nedap Livestock Management voor het commerciële gedeelte binnen de automatisering in de melkveehouderij. Voor ik bij Nedap begon werkte ik als verkoopleider bij een melkmachinefabrikant, eerst nationaal later ook internationaal. Daarvoor volgde ik de landbouwuniversiteit in Wageningen.’

Leonie (28 jaar)
‘Ik werk nu bijna vier jaar bij Nedap Livestock Management. Binnen de koeiengroep – of herkauwers – ben ik sales-/accountmanager voor klanten in Europa, Australië en Nieuw Zeeland. Daarvoor werkte ik binnen dezelfde marktgroep op de afdeling binnendienst. Dat was mijn eerste baan na mijn studie. Vers van de universiteit dacht ik nog: ik weet wel hoe het werkt. Maar natuurlijk moest ik eerst onze producten leren kennen, net zoals onze klanten, de onderlinge relaties en de politieke verhoudingen. Voor ik bij Nedap begon studeerde ik International Business and Management in Groningen. Daarna volgde ik de master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.