Solliciteren terwijl je feest

Ilse Peters

Marketeer

Een sollicitatiegesprek op zondagmiddag. Nadat je al twee dagen gefeest hebt op Lowlands. Een golfkarretje brengt je backstage naar een rustige plek waar de CEO van Nedap op je zit te wachten. In korte broek en met een petje op. Kan een sollicitatiegesprek nog verwarrender, anders-dan-anders en mega bijzonder beginnen? Volgens mij niet.

Daredevils
We deden het dit jaar voor het eerst: sollicitatiegesprekken op Lowlands. Omdat het kan en omdat het ons leuk leek. Bovendien zegt het iets over de kandidaten die dit aandurven: ze denken buiten de gebaande paden en zijn niet bang om die te betreden. Daar houden we van bij Nedap! Van alle inzendingen nodigden we twee kandidaten uit voor een gesprek tijdens Lowlands. Dat gesprek was voornamelijk een eerste kennismaking. Met beide sollicitanten klikte het en hebben we een vervolgafspraak in Groenlo gemaakt. Na het gesprek op Lowlands bracht hetzelfde golfkarretje de sollicitanten weer terug het feestgedruis in. Party on!

Hoe komt iemand over op zondagmiddag na twee dagen feesten?

Vallen en opstaan
De sollicitatiegesprekken kwamen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen; onze lampen die we neerzetten op de plek waar het gesprek plaatsvond wel! Na maandenlange voorbereiding, veel promotieactiviteiten, veel regelen, veel afstemmen en veel overleggen had ik bewust geen slecht weer scenario bedacht. Omdat het ook zomaar kon zijn dat de twee geselecteerde kandidaten ineens niet kwamen opdagen door te veel afleiding, te veel drank of te veel gezelligheid? Je weet het niet. Bovendien waren de weersvoorspellingen goed. Dus geen slecht weer scenario; het zonnetje zou vast schijnen. En dat deed ze ook. Terwijl het ook ontzettend hard waaide! Ons mooi opgezette plekje stortte enigszins in: alle lampen waaiden om en een aantal was zelfs kapot. Oepsie! Gelukkig hadden we het snel weer opgebouwd zodat we onze sollicitatiegesprekken toch nog op tijd konden beginnen. Dat was maar goed ook, want allebei onze sollicitanten stonden mooi op tijd klaar. En dat op een festival! Benieuwd hoe dat gaat, solliciteren op een festival?  Zo:

Wie doet zoiets?
Tijdens het plannen en regelen dacht ik weleens: ‘waarom doen we dit?’ Welk bedrijf gaat er nou sollicitatiegesprekken voeren tijdens een festival?! Wij dus. We wilden er met name een leuke experience van maken, eentje met een knipoog. Daarom bedachten we naast de normale winacties die we altijd doen in het kader van ons sponsorship van Lowlands nu de sollicitatie-actie. Kandidaten konden online solliciteren. Als hun cv en motivatie goed genoeg waren wonnen ze twee tickets voor Lowlands en kregen ze daar ter plekke hun sollicitatiegesprek met onze CEO. Hoe gaaf! Alles wat wij op Lowlands laten zien is namelijk ontwikkeld door Nedap’ers zelf. Daardoor konden sollicitanten meteen zien hoe wij werken, wat we doen, wat voor mensen er bij Nedap werken – want een deel daarvan stond zelf te feesten op Lowlands – en wat voor technologieën wij gebruiken. Dat noem ik pas een experience!

150822_NEDAP-LL--¬DeFotomeisjes-50

Aandacht
Uiteindelijk was onze solicitatieronde op Lowlands een succes. We hebben twee leuke, professionele, nieuwe, mogelijke medewerkers leren kennen. Daarnaast zorgde onze sollicitatie-actie ook voor heel wat media aandacht. De kranten schreven over Na het swingen nog even solliciteren en Niets lijkt te gek op de banenmarkt. Leuk voor ons natuurlijk want wij willen graag laten zien wat voor soort werkgever Nedap is: eentje die anders denkt en doet! P&O Actueel vroeg zich vooral af waarom wij zochten naar talenten tussen de festivalbezoekers. Het antwoord is: waarom niet? Wij willen vooral mensen die verder denken. Die eigen initiatief tonen en hun verantwoordelijkheid nemen. Door een sollicitatiegesprek op Lowlands kunnen we meteen zien hoe kandidaten wat dat betreft in elkaar zitten: kunnen ze onze actie waarderen? En hoe gaan ze om met de drukte om zich heen? En hoe presteert iemand op zondagmiddag na twee dagen drinken en feesten? Ook handig om te weten!

Nedapper Ilse Peters
‘Binnen Nedap Algemeen ben ik verantwoordelijk voor onze Marketing en Communicatie. Een van mijn belangrijkste speerpunten is het verbeteren van ons werkgeversmerk. Want als wij de beste mensen in dienst hebben, kunnen die vervolgens de beste producten maken. Zo blijven we het innovatieve bedrijf dat we zijn. Daarom willen we graag aan potentiële medewerkers laten zien hoe het is om bij Nedap te werken: super leuk! En na tien jaar nog steeds elke dag leerzaam. Dankzij heel veel vrijheid, verantwoordelijkheid en uitdagingen. Voordat ik bij Nedap aan de slag ging studeerde ik International Business & Languages aan de HEAO in Arnhem.’