The big five

Met onze 86 jaar ervaring hebben we bij Nedap al heel wat gave oplossingen voor verschillende klanten mogen ontwikkelen. Maar wat doen we eigenlijk voor onze klanten en wat lossen we voor hen op?
We geven je onze Big Five (Part I).

Nedap in de brouwerij

In de brouwerij van Grolsch was slecht bereikbare en verouderde verlichting aanwezig boven de afvullijnen van de machines. Grolsch vroeg Nedap Light Controls om een oplossing.

Grolsch; lichter, veiliger en zuiniger
Nedap installeerde verlichting in de brouwerij die bijna gelijk is aan daglicht. Beter voor de werksfeer en voor de veiligheid! We sloten alle nieuwe lampen aan op ons lichtmanagement systeem zodat de lampen individueel aangestuurd kunnen worden. Daardoor brandt er alleen licht waar dat nodig is. Zo bespaart Grolsch nu tot bijna zeventig procent op hun energiekosten!

Hoe werkt het Nedap lichtmanagement systeem dan precies?
Niet overal in de brouwerij van Grolsch is evenveel verlichting nodig. Waar robots het werk doen zijn weinig mensen aanwezig. En is dus ook minder licht nodig. Op die werkplekken schakelt het lichtmanagement systeem van Nedap de verlichting daarom automatisch terug naar bijvoorbeeld vijftig procent. En weer omhoog als er een werknemer aan de slag gaat. Is er een storing aan een machine? Dan schakelt het systeem de lampen bij de defecte machine op maximale intensiteit. Zo kan de operator met optimale verlichting het probleem onderzoeken.

Nedap in de winkel bij H&M

Hennes & Mauritz (H&M) zocht een loss prevention system om wereldwijd al hun winkels te beveiligen. Dat zijn ongeveer 3400 winkels in 55 landen!

Nedap’s EAS-systeem
H&M vroeg Nedap Retail om een integraal en vooruitstrevend beveiligingssysteem. Dat moest voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Met deze vraag wisten wij wel raad: onze artikelbeveiligingsoplossingen helpen winkeliers hun inkomstenverlies blijvend te verlagen. Wij beveiligen de producten in de winkel, maar daarnaast kunnen we ook inzicht geven in diefstalrisico’s in alle winkels. We mochten ons EAS-systeem tot dusver implementeren in meer dan 2000 H&M winkels wereldwijd!

Hoe werkt EAS precies?
Een EAS-systeem bestaat uit drie onderdelen: een beveiligingstag op het product, een ontkoppelapparaat aan de kassa en een antenne bij de uitgang van de winkel. Indien een product niet wordt afgerekend, wordt de tag niet verwijderd en geven de antennes een alarm. Omdat onze EAS-oplossing is gekoppeld aan ‘de cloud’ kunnen wij de systemen in de verschillende winkels monitoren en wereldwijd support leveren via onze lokale business partners. Hierdoor helpen wij H&M om de prestaties van iedere winkel continue te verbeteren.

Nedap goes Russia

De straten van Moskou behoren tot de drukste ter wereld. Dit betekent veel auto’s die vroeg of laat een parkeerplek zoeken. De stad zocht naar een logistiek, goed gestructureerde aanpak waardoor mensen weten waar een plekje vrij is. Nedap Mobility Solutions had daar wel een oplossing voor!

SENSIT’s in de grond
In de straten van Moskou zijn duizend parkeerplekken voorzien van SENSIT. Dit systeem van Nedap Mobility Solutions registreert met behulp van draadloze parkeersensoren wanneer er op straat een parkeerplek bezet is en wanneer er een vrij komt. Dynamische verwijsborden verwijzen rondrijdende automobilisten vervolgens efficiënt naar de vrije parkeerplekken. Vrije parkeerplaatsen zijn zo beter vindbaarheid waardoor er minder zoekverkeer is.

Als beste getest
Het te implementeren parkeersysteem moest aan vele eisen voldoen. Zo moesten de sensoren tegen extreme weersomstandigheden kunnen; een laag sneeuw die wekenlang blijft liggen is geen uitzondering! Daarnaast moest het systeem makkelijk te installeren  zijn. De drukke straten afsluiten tijdens de installatie was geen optie! Ook moest het parkeersysteem data van duizenden evenementen en andere bijzonderheden kunnen onthouden. SENSIT voldoet aan al deze eisen. Daardoor kwam ons systeem dan ook als beste uit de test. En na de succesvolle implementatie is deze installatie uitgeroepen tot ‘Project van het Jaar’ op het gebied van transport!  Lees de complete case study.

Nedap wereldwijd in de kantoren van Unilever

Bij de 800 kantoren van Unilever wordt de deur dagelijks platgelopen door medewerkers en bezoekers. Dat vraagt om een goed toegangscontrole- en beveiligingssysteem want er moet natuurlijk wel zicht zijn op wie binnenkomt!

Hoe werkt Nedap’s AEOS-platform?
Het AEOS-platform van Nedap Security Management beveiligt zo’n 20.000 deuren en regelt de  toegangscontrole binnen Unilever. AEOS kan als enige systeem wereldwijd ingezet worden en is ook nog eens toekomstproof. Ons AEOS-systeem is lokaal geïmplementeerd op de verschillende locaties. Daardoor hebben medewerkers die op verschillende kantoren werken slechts één toegangspas nodig. Hiermee bevordert AEOS niet alleen de veiligheid maar ook het flexwerken binnen Unilever.

Wereldwijd veiligheid
Het wereldwijd uitrollen van een security management systeem is een enorme klus! Alleen al doordat ieder land andere wet- en regelgeving heeft. Daarom werken wij met lokale, gecertificeerde business- en installatiepartners die helemaal op de hoogte zijn van de situatie op hun locatie. Zij verzorgen de installatie met hulp van onze collega’s uit Groenlo.  Lees de complete case study.

Nedap zorgt voor de zorg

Hoe zorg je er als zorginstelling voor dat de zorgverleners zoveel mogelijk tijd hebben voor het verlenen van zorg? Met de tools van Nedap Healthcare leg je de verantwoordelijkheid bij de zorgteams neer, zodat degenen die het dichtste bij de cliënten staan de zorg regelen.

Nedap’s software: Ons
De 6.000 medewerkers van De Zorggroep bieden zorg aan ongeveer 10.000 cliënten in de regio Noord- en Midden-Limburg. Dat vraagt om goede administratie en communicatie.

Nedap Healthcare biedt met ‘Ons’ onder andere een compleet cliëntdossier en een ‘whats app voor de zorg’ waarmee zorgverleners in de wijk veilig met elkaar kunnen communiceren over hun cliënten. Maar ‘Ons’ bevat ook een zelfroosterapplicatie waarmee de medewerkers zelf hun rooster kunnen bekijken en invullen. Al deze tools dragen bij aan de zelfstandigheid van de zorgteams.

Wat doet Nedap nog meer voor De Zorggroep?
Met het cliëntenportaal Carenzorgt.nl verbindt De Zorggroep haar cliënten aan haar mantelzorgers. Dit portaal is gekoppeld aan het zorgdossier van de cliënt zodat familie en naasten meer betrokken worden bij de zorg. Zo bieden Nedap en De Zorggroep een toepasbare en eenvoudige oplossing voor nog betere zorg!