Eerste module Nedap University succesvol afgerond

Nieuwsbericht

De deelnemers aan de Nedap University hebben hun eindopdracht van de eerste module  gepresenteerd en verdedigd.

De eindopdracht was de finale toets van de module software systems. In deze module lag de focus op het verkrijgen van de basiskennis om software te kunnen ontwikkelen. Aan de hand van het programmeren van het spel GO konden de deelnemers hun design en programmeer skills tonen aan de coaches. Het doel was om een client/server applicatie te programmeren en een spel te spelen. Alle facetten van het programmeren kwamen daarbij aan bod. Niet alleen het harde coderen, maar ook overleggen over het protocol en het presteren onder tijdsdruk.

DSC_0556
Naast de architectuur en de netheid van coderen was code coverage een belangrijk toetsingsmiddel. Daarnaast konden de deelnemers extra credits winnen met user interface, chat functionaliteiten, meekijk functies en een artificial intelligence.

Vier van de vijf deelnemers sloten de opdracht met een voldoende af. De producten waren van een zeer hoog niveau. Bij de evaluatie bleek tevens dat menig deelnemer al in staat is om mee te werken aan producten van zijn marktgroep.

DSC_0532

De University
Nedap University richt zich op net afgestudeerde academici die zich willen laten opleiden tot softwareontwikkelaar. In een periode van anderhalf jaar werken de vijf studenten een aantal dagen per week aan het ontwikkelen van nieuwe software. Daarnaast krijgen zij college om de theorie van het programmeren onder de knie te krijgen. Als zij de opleiding met succes voltooien, kunnen de deelnemers meteen aan de slag bij één van de marktgroepen van Nedap. In nauwe samenwerking met de Universiteit Twente en de Technische Universiteit Eindhoven geeft Nedap invulling aan het onderwijsaanbod van Nedap University.