Helper by Day, Developer by Night

Daphne Duteweert

Developer

Ik begon met telefoons aannemen en mailtjes beantwoorden om klanten die tegen technische problemen aanlopen verder te helpen. Maar het kriebelde. Want wat die developers daar verderop deden, zag er ook wel heel interessant uit; compleet in de code duiken om te ontdekken waar de bug zit. Steeds vaker hing ik met m’n neus nieuwsgierig boven hun scherm. Tot Teun aanbood om werk van mijn interesse te maken.

Gezonde code

Van gezondheid wist ik alles, dankzij mijn studie gezondheidswetenschappen en werk als support medewerker bij Nedap Healthcare. Van coderen wist ik niks. Tijdens mijn alfa-studie besteedden we daar geen aandacht aan. Bij Nedap gaat het er echter om dat je zelf je loopbaan vormgeeft door kansen te zien en pakken. Dus besprak ik mijn interesse om te gaan coderen met mijn collega. Even later kwam Teun van Hemert met het voorstel om mij te helpen. Hij is misschien wel de beste programmeur die we hebben, dus ik zei volmondig: ‘Ja!’

‘Bij Nedap geef je vorm aan je carrière door zelf kansen te zien en pakken.’

1+1=2

Teuns aanbod om mij om te scholen was nog maar het begin en in dit geval was het begin makkelijk. Het moeilijke gedeelte kwam daarna: want nu zat ik iedere maandag- en donderdagavond na een drukke werkdag om 17.00 uur samen met Teun te programmeren! Alles was nieuw voor me. In het begin deden we daarom veel samen. Ik kreeg ook nog huiswerk mee. Vaak was ik, naast mijn fulltime baan, wel zo’n vijftien tot twintig uur in de week bezig met leren wat er te leren viel. Het traject was super leuk en leerzaam, maar op een gegeven moment werd het wat te veel. We hebben het daarom nu terug geschroefd naar één avond in de week plus huiswerk. Omdat we steeds een ander onderwerp oppakken, blijft het interessant. Inmiddels is mijn omscholing volbracht. Sinds deze maand ben ik fulltime  als ontwikkelaar werkzaam bij Nedap Healthcare.

‘Wie heeft er nou twee jaar lang privéles
van een top-programmeur?’

Nedap University

Deelnemen aan Nedap University heb ik overwogen, maar Teun en ik waren al behoorlijk op weg toen de eerste groep van start ging. Bovendien heb ik helemaal geen bèta-achtergrond, wat toch wel handig is voor deelname aan Nedap University. We besloten daarom om ons eigen traject te blijven volgen. En dat is een goede keuze geweest. Want voor mij is dit natuurlijk een super kans om te leren programmeren. Inmiddels zijn Teun en ik al twee jaar bezig. Wie heeft er nou twee jaar lang privéles van een top-programmeur? Ik ben ontzettend blij dat Teun me wil helpen en investeer er nog steeds graag een groot deel van m’n vrije tijd in!

Trainer Teun van Hemert
‘Ik investeer veel tijd in het traject met Daphne omdat ik het heel leuk vind dat zij mijn vak wil leren. Dat is ook de reden dat ik begeleider ben aan Nedap University en daar les geef in Functioneel Programmeren. Het omscholingstraject met Daphne kost me veel tijd, maar dat is het zeker waard: voor mij is het steeds heel leuk om dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn opnieuw uit te pluizen, te bestuderen en uit te leggen. Dat geeft mij namelijk ook weer nieuwe kennis. Veel van wat ik heb uitgewerkt, gebruik ik nu in mijn begeleiding van studenten. Ik heb bewondering voor de inzet van Daphne. Twintig uur naast je werk bezig zijn met een studie is best pittig.’

Nedapper Daphne Duteweert

‘Ik studeerde Gezondheidswetenschappen en begon daarna als support medewerker bij Nedap Healthcare, sinds vorig jaar werk ik twee dagen in de week mee met ons ontwikkelteam. Sinds september werk ik fulltime als ontwikkelaar bij Nedap Healthcare. Het uitzoeken van waar een bug zit, vind ik heerlijk. Het is dan echt puzzelen op hoog niveau. Als ik de oplossing vind, geeft me dat zo’n kick! Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om zelf nieuwe dingen te ontwikkelen. Teun en ik verdiepen ons nu bijvoorbeeld in de programmeertaal C#, ook weer een gave uitdaging!’