Masterclass 2014: organiseer het maar!

Linda Meijer

Product Ontwikkelaar

Organiseer het maar, komt vast goed!
Na een stage bij een onderzoeksbureau wist ik; dit is het niet. Daarom wilde ik tijdens de Masterclass van Nedap de praktische toepassing van mijn technische studie ervaren. Gelukkig werd ik geselecteerd voor de groep van 2013. En als bonus werd ik daarna ook nog eens benaderd voor een baan bij Nedap! Afgelopen jaar mocht ik – samen met mijn collega Lea Milovich die zelf ook de Masterclass volgde – als kers op de taart zelf de Masterclass voor nieuwe deelnemers organiseren. Spannend, vermoeiend, leuk en nuttig!

Oud-  Masterclassers aan de slag
Dat Nedap een Masterclass voor nieuw talent organiseert, is op zich niet zo bijzonder. Dat doen wel meer bedrijven. Maar de manier waarop Nedap het doet, is wel weer uniek. Namelijk door oud-  Masterclassers die bij Nedap zijn komen werken het te laten organiseren. Dat is een traditie. Een hele leuke traditie zelfs! De instelling is: organiseer het maar, het komt vast goed. Super natuurlijk om zoveel vrijheid en vertrouwen te krijgen. En om naast je gewone werkzaamheden zo’n bijzonder project te mogen doen.

Met hulp in het diepe
Gelukkig kregen Lea en ik veel hulp van collega’s die de Masterclass het jaar daarvoor hadden georganiseerd. Zo lang werkten wij namelijk nog niet bij Nedap toen we met de organisatie aan de slag mochten, dus soms was het best even zoeken. Maar dankzij de juiste hulp, is het allemaal gelukt. Dat is ook wel typisch Nedap: je wordt best wel in het diepe gegooid, maar collega’s staan altijd klaar om je te helpen. Dat is een prettig idee.

Super natuurlijk om zoveel vrijheid en vertrouwen te krijgen.

Zestien van de tachtig
Omdat de basis van vorig jaar goed was, hoefden we niet veel aan het programma te veranderen. Wel moesten we de opdrachten die deelnemers zouden gaan doen en de tijdsplanning met de diverse marktgroepen afstemmen. Dat was een flink karwei! Maar wel heel leuk om zo bij de andere afdelingen binnen te kijken. Voor de Masterclass van 2014 hadden we tachtig aanmeldingen. Geweldig natuurlijk dat zoveel mensen interesse hadden in onze Masterclass! Helaas mochten we er maar zestien selecteren. Ook dat deden mijn collega en ik zelf. Wel met hulp van marktgroepleiders gelukkig.

Een introductie aan alle Masterclass’ers door de CEO.

Vermoeiend maar nuttig
Tijdens de Masterclass – die altijd drie dagen duurt – waren mijn collega en ik natuurlijk aanwezig om de studenten te begeleiden. Dat was misschien nog wel het leukste gedeelte. Omdat je elkaar binnen korte tijd goed leert kennen. Bovendien is het natuurlijk tof om je verhaal over werken bij Nedap aan geïnteresseerden te mogen vertellen. Het zijn wel drie hele intensieve dagen, dus een beetje vermoeiend was het ook wel. Maar er is alweer iets moois uit voort gekomen: één van de deelnemers is bij ons in dienst gekomen. Hij is nu dus mijn nieuwe collega!

Hartstikke leuk dat zoveel mensen interesse hadden in onze Masterclass!

Verborgen talenten
Door het organiseren van de Masterclass leer je als nieuwe werknemer Nedap binnen korte tijd goed kennen. Je moet namelijk veel overleggen en afstemmen met de verschillende marktgroepen. Daarnaast leerde ik er zelf veel van omdat ik iets deed dat helemaal los stond van mijn dagelijkse werkzaamheden. Daardoor merkte ik dat organiseren eigenlijk best wel mijn ding is. Ik vind het leuk en het gaat me goed af. Dat wist ik voorheen niet. En via mijn opleiding of functie binnen Nedap was ik daar anders waarschijnlijk ook niet achter gekomen. Nu merk ik dat ik organisatorische taken meer naar me toe trek. Een mooie bijkomstigheid!

Wil jij dit jaar meedoen met de Nedap Masterclass? Kijk dan op www.nedapmasterclass.com

Over Nedapper Linda Meijer
‘In de wetenschap ben je heel erg gefocused op één ding. Ik zocht toch meer variatie in mijn werk. Daarom besloot ik na mijn studies Technische Natuurkunde en Biomedische Technologie dat ik in het bedrijfsleven aan de slag wilde. Dat is gelukt! Ik werk nu als productontwikkelaar bij Nedap Livestock Management. Zodoende kijk ik hoe we uit de data die onze systemen verzamelen nog meer bruikbare informatie voor de eindgebruiker kunnen halen. Ik vind het echt tof om de kennis opgedaan tijdens mijn studie, zo praktisch te kunnen toepassen!’