Masterclass 2018: teambuilding & showtime!

De Masterclass van Nedap is een ervaring op zich. Soms kom je vast te zitten, soms sta je ineens met je poten in de modder en soms moet je onverwachts real time reageren op ontwikkelingen in de markt. En dat allemaal terwijl je drie dagen lang tussen en met mede enthousiaste deelnemers werkt en leert. Daarnaast is de Masterclass echt een wisselwerking: Nedap laat zich van al haar kanten zien en diezelfde ruimte is er voor jou als deelnemer. Als oud-masterclassers organiseren wij de volgende op 14, 15 en 16 mei 2018: zin en genoeg lef om mee te doen? Schrijf je dan in voor 30 april!

Laat jezelf zien

Bij Nedap zijn we liever bezig met talent scouten dan met vacatures vullen. De Masterclass sluit daar naadloos op aan. Samen met andere deelnemers werk je drie dagen lang aan diverse cases. Zo ontdek je en laat je zien wat jij als bijna of net afgestudeerde kunt bijdragen. Alleen en in teamverband, want de Masterclass is absoluut geen solo-oefening. Omringt door energieke, ambitieuze mensen word je uitgedaagd om de beste versie van jezelf te zijn en op die manier bij te dragen aan het succes van het team. Tijdens onze deelname ontdekten we al snel dat je bij Nedap indruk maakt door vanuit de inhoud en vanuit jezelf bij te dragen aan dat wat nodig is.

De Masterclass is een combinatie van prestaties leveren onder druk, uitgedaagd worden, zelfkennis opdoen en een flinke dosis positiviteit.’

Kijk naar jezelf

Gedurende de Masterclass vielen wij als deelnemers van de ene verbazing in de andere. Op inhoudelijk vlak omdat de cases waar we aan werkten enorm verschilden: denk je de ene dag na over een geschikt businessmodel, propositiebepaling of marketingstrategie dan ben je de volgende dag alweer bezig met het creatieve proces rondom de bredere toepassing van een bepaalde technologie. Maar ook op prestatieniveau word je continu uitgedaagd om onder hoge druk resultaten neer te zetten. Ook is de Masterclass gericht op jou als persoon: hoe is jouw positie in de groep? Hoe ga je om met bepaalde situaties? Het hoge niveau van de andere deelnemers stimuleerde ons enorm om kritisch naar onszelf te kijken. Een uitdaging binnen een uitdaging!

‘Je werkt echt samen als team tijdens de Masterclass en laat juist daarmee het beste van jezelf zien.’

Eerste baan

Na de Masterclass volgde voor ons beiden gesprekken met verschillende marktgroepen. Ook daarin wist Nedap ons te verbazen. De insteek was namelijk niet ‘pas jij binnen het profiel dat wij hebben opgesteld voor een bepaalde vacature?’, maar veel meer: ‘wie ben jij en wat zou je graag voor Nedap willen doen?’. Best spannend om zo vanuit een blanco functieomschrijving te praten. En tegelijkertijd heel gaaf om die ruimte te krijgen! Inmiddels hebben we beiden een mooie rol binnen Nedap. Vanaf dag één word je hier serieus genomen en draag je bij aan de doelen van je team. Het innovatieve en vooruitstrevende karakter van Nedap sprak ons al voor deelname aan de Masterclass erg aan. Nu we er eenmaal werken houden we van het uitgangspunt dat iedereen eigen verantwoordelijkheidsgevoel heeft: veel regels of vaste werktijden zijn er daarom niet.

‘Wil je meedoen aan de Masterclass van 2018 en durf je het aan? Schrijf je dan snel in!’

 Nu jullie!

Als oud-masterclassers mogen we nu zelf de volgende Masterclass van mei 2018 organiseren. We kregen een budget en de boodschap ‘maak er iets gaafs van’. Dus dat doen we! Wil je meedoen en durf je het aan? Schrijf je dan snel in!

Nedapper Niek van den Hout

‘Ik werk bij Nedap Security Management als productontwikkelaar aan de ontwikkeling van nieuwe concepten die we in de markt willen gaan zetten. Ik mag hiervoor veel eigen ideeën inbrengen. Dat geeft me veel ruimte en vrijheid om mezelf te ontwikkelen en tegelijkertijd invloed te hebben op de koers van ons product. Voordat ik bij Nedap begon studeerde ik Industrieel Ontwerpen.’

Nedapper Daniel Nijkamp

‘Ik ben onderdeel geworden van het productmanagement team binnen Nedap Light Controls. Hier houd ik mij bezig met het propositiemanagement van Luxon. Ik zit in feite tussen de markt en de techneuten in en mag er voor zorgen dat onze propositie zo goed mogelijk aansluit bij ontwikkelingen in de markt en de wensen van de klant. Ik volgde een Bachelor Creative Technology en een Master Bedrijfskunde Strategic Innovation Management