Out of the box solliciteren in je zwembroek

Sten Verbruggen

Studeert af bij Nedap Light Controls

Een powerpoint vol vakantiefoto’s van mezelf. Als sollicitatie voor de Masterclass. Ging dat te ver? Niet bij Nedap dus. De begeleidende teksten die vertelden waarom ik geschikt was hielpen natuurlijk. Mij bewees het in ieder geval dat Nedap meende wat zij beweert: dat creatief ook echt creatief en out of the box ook echt out of the box mag zijn. In je zwembroek dus. Zo leidden mijn vakantiefoto’s tot deelname aan de Masterclass. Wat weer leidde tot mijn afstudeeronderzoek dat ik nu bij Nedap uitvoer. Gelukkig had ik de foto’s dus nog!

Doe vooral niet gewoon

Mocht de sollicitatie echt ‘gedurfd’ zijn, zoals Nedap beweerde? Dat wilde ik weten en zo ontstond het idee om op een ludieke, creatieve manier te solliciteren voor de Masterclass: met foto’s van mij in m’n zwembroek, met m’n surfboard, op de motor, aan het bergbeklimmen. Leuk en vrolijk, maar vooral functioneel en weldoordacht in elkaar gestoken. Dat was bingo! Blijkbaar schrokken ze bij Nedap niet van een anders dan andere sollicitatie. Het bewijst mij vooral dat in dit bedrijf mijn creativiteit en ondernemerschap ook écht gewaardeerd worden. En zo liep ik een paar weken later binnen bij Nedap voor de Masterclass.

 

‘Bij Nedap schrikken ze niet van out-of-the-box. Integendeel.’

 

Driedaagse Nedap Masterclass

De Masterclass bij Nedap is een driedaagse business course waarin je volledig wordt ondergedompeld in de wereld van Nedap. Het hele traject zit stevig in elkaar: met een continue (over)flow aan informatie ga je aan de slag. Inhoudelijk uitdagend en superintensief want je werkt steeds onder tijdsdruk. Dat vraagt om heel goed teamwork en vertrouwen in elkaar, want anders red je het niet! Vaak dacht ik dat het niet zou lukken, maar toch lukte het iedere keer weer nét. Dat maakte het zo’n gave ervaring. De presentaties na iedere opdracht voor Ruben (de CEO van Nedap) of andere Nedappers maakten de hele ervaring ook nog eens spannend en levensecht.

Onderzoekend ondernemen

Toen ik vorig jaar meedeed aan de Masterclass zat ik in het eerste jaar van mijn master van Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Ik was niet echt bezig met carrièreplanning; meer met het opzetten van mijn eigen bedrijf in 3D-geprinte surfboards en lampen van gerecycled plastic. Tijdens de Masterclass merkte ik dat ik met mijn ondernemerszin bij Nedap terecht kon. Dat ondernemerschap bleek zelfs een voorwaarde te zijn om een echte Nedapper te worden. Dat past bij mij. Dus doe ik sinds tweeënhalve maand mijn afstudeeronderzoek bij Nedap en hoop ik na mijn afstuderen voor Nedap aan de slag te mogen. Sinds de Masterclass ben ik hier niet meer weg te slaan!

 

‘Je gaat drie dagen lang volledig kopje onder in de wereld van Nedap.’

 

Groentje

Als nieuwe generatie Nedapper onderzoek ik bij Nedap Light Controls hoe we de nieuwe generatie producten – dat zijn smart solutions zoals artificial intelligence, data science en the internet of things – in de markt kunnen zetten. Om vervolgens dat wat ik bedenk ook meteen te implementeren. Echt! Laatst hield ik bijvoorbeeld een training over één van mijn ideeën tijdens de maandelijkse salesmeeting waar al onze collega’s uit Europa bij waren. Spannend en zo leuk! Als je iets bedenkt dat beter kan, krijg je meteen groen licht. Dat hoor je niet vaak.

 

Nedapper Sten Verbruggen

Omdat het mij bij Nedap zo goed bevalt, wil ik hier graag blijven werken na mijn afstuderen. Het liefst in de richting sales. Maar eerst na het afronden van mijn studie Technische Bedrijfskunde weer even op vakantie! Nieuwe foto’s verzamelen.