Randstad of Nedap?

Daniel Nijkamp

Daniël Nijkamp

Customer succes manager

Tijdens mijn afstuderen van de master Strategic Innovation Management aan de Universiteit Groningen zocht ik naar banen en huizen in de Randstad omdat ik dacht dat ik daar moest zijn voor een toffe baan. Gelukkig kwam Nedap op mijn pad: een beursgenoteerd, internationaal en innovatief bedrijf. En dat in de Achterhoek! Tijdens de Nedap Masterclass maakte ik drie dagen lang kennis met de ambitieuze mensen die hier hard werken aan gave high-tech producten. Toch voelde ik ook meteen de down to earth en laid-back sfeer; ik was verkocht.

En de winnaar is…

Ik had al aardig wat verschillende bedrijfsculturen van dichtbij gezien toen ik bij Nedap solliciteerde. Dat kwam door het organiseren van in-house dagen tijdens mijn studie en de sollicitatiegesprekken die ik bij andere bedrijven had lopen. Voor mij won Nedap het echter met vlag en wimpel van het vergelijkingsmateriaal dat ik had. Op basis van de innovatieve en high-tech producten die bij Nedap ontwikkeld worden, maar zeker ook vanwege de vriendelijke, nuchtere en laid-back sfeer die hier heerst. Het is een uitdagende omgeving binnen een beursgenoteerd, internationaal, bedrijf waar je je ambities kunt vervullen.

‘De verantwoordelijkheid ligt binnen Nedap bij jezelf.’

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Aan de enorme vrijheid die je bij Nedap vanaf dag één krijgt, was ik snel gewend. Je krijgt de vrijheid – en daarmee verantwoordelijkheid – om je eigen functie, werktijden, werklocatie, vrije dagen en vakanties in te delen. Daardoor kun je je eigen workflow aanhouden; een vol hoofd? Dan ga ik eerder naar huis en wandel ik een extra lange ronde met de hond. Een andere avond zit ik juist ineens vol energie thuis plannen uit te typen. Heerlijk dat dat kan zonder toestemming te vragen of verantwoording te moeten afleggen: de verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. Dat er ook nog eens geen hiërarchie is binnen Nedap, maakt het plaatje voor mij compleet. Je begint niet als junior koffiehaler waarna je misschien een keer senior wordt… Vanaf je eerste werkdag draai je mee in een platte structuur waardoor je je super snel kunt ontwikkelen.

Daniel Nijkamp Nedap Masterclass

 

Op z’n Nedaps: Carte Blanche

Ik begon bij Nedap Light Controls als propositiemanager. Dat was heel breed en het eerste jaar heb ik me dan ook met van alles beziggehouden. Eigenlijk tot ik zag dat er ruimte voor verbetering was op het gebied van ons contact met bestaande klanten. Na een aantal gesprekken met collega’s hierover bleek dat zij dat ook zo zagen. Wat volgde was de vraag of ik dat niet op me wilde nemen. Dat leek me erg interessant! Dus heb ik een plan gemaakt en dat voorgelegd aan onze marktgroepleider. Zijn reactie was positief: ‘Ga het maar doen; leef je uit.’ Het hele traject ging hiermee echt op die typische Nedap manier: korte lijnen en carte blanche voor mij als initiatiefnemer waardoor ik mijn toegevoegde waarde binnen mijn functie kon laten blijken.

Vanaf je eerste werkdag draai je mee in een platte structuur waardoor je je super snel kunt ontwikkelen.’

Aandacht voor onze klanten

Inmiddels werk ik bij Nedap Light Controls aan het innoveren van ons customer succes management. We willen namelijk meer aandacht besteden aan de klanten die al een abonnement bij ons hebben. Vooralsnog hadden we veel aandacht voor potentiële en nieuwe klanten, maar als alles dan eenmaal liep, verloren we hen een beetje uit het oog. Dat wilden we natuurlijk niet. daarom ben ik nu druk bezig met het opstarten van initiatieven waarmee we bestaande klanten laten zien waaraan we voor hen werken en hen daarnaast – via bijvoorbeeld kennisdeling – veel extra waarde bieden.

‘Het is een uitdagende omgeving waar je je ambities kunt vervullen.’

Nedapper Daniël Nijkamp

‘Met veel plezier startte ik in 2016 de master Strategic Innovation Management aan de Universiteit Groningen. Mijn baan bij Nedap doet me geregeld denken aan mijn studententijd in Groningen: uitgedaagd worden, veel leren, innoveren en daarnaast samen met slimme mensen om me heen heel veel lol beleven.’

Lees meer over de Nedap Masterclass