Rock & Rodeo bij Nedap Family Fair

Maureen Hallers

Marketeer Nedap Security Management

Je collega in een strak superheldenpak. M&M’s scoren bij Nedap Livestock, nadat je een rodeo stier bedwongen hebt. Rondrijden op een segway. Op de foto bij de ‘group jump’ die we ook op Lowlands gebruikten. Of toch liever luisteren naar een verzoeknummer in de zon gespeeld door Trio Roept U Maar (gitarist van Anouk en bassist van The Golden Earring zoals we op de dag zelf ontdekten). Zomaar een greep uit alles wat  op onze Nedap Family Fair te beleven was. We gebruikten onze technologie om – heel toegankelijk – aan familie te laten zien wat we bij Nedap allemaal doen en maken. Natuurlijk was er ook  eten, drinken, muziek en theater net als bij ieder ander geslaagd familiefestival. Er kwamen 2.500 bezoekers en wat was iedereen positief! Geweldig dat dat zo kan bij Nedap.

Family Fair  sfeerimpressie

 

Het wordt vast leuk

Ik heb twee keer een kwartiertje met Ruben (onze CEO) gezeten om door te spreken wat wij van plan waren voor de Nedap Family Fair. Als thema kozen we: superhelden. Hij stelde een aantal kritische vragen, constateerde dat wij overal goed over hadden nagedacht en wenste ons succes. ‘Het wordt vast leuk’, zei hij nog. Dankzij die vrijheid die je bij Nedap krijgt om dingen te organiseren, komt het eigenlijk altijd goed; er is altijd wel iemand die zich verantwoordelijk voelt.

‘Er is altijd wel iemand die zich verantwoordelijk voelt bij Nedap.’

Superheld voor een dag

In het geval van de Family Fair was ik dat. Ik wilde niet dat we de dag die we iedere vijf jaar organiseren voor familieleden nog langer zouden uitstellen. Dus trommelde ik een aantal collega’s bij elkaar en zei ik tegen Ruben: ‘Laten we dit gaan doen.’ Binnen acht weken was het festival een feit. Iedere maandag hielden we een efficiënte sessie om daarna de taken te verdelen en aan de slag te gaan. Geen eindeloze overleggen, geen gewik en geweeg, geen onnodige bemoeienis of micro-management van bovenaf. Wel kritisch nadenken, plannen en afstemmen natuurlijk. Op de dag zelf hielpen veel vrijwilligers mee. Van de superhelden bij de ingang tot fotografen en ga zo maar door. Het enthousiasme van iedereen was geweldig! Het was echt een top dag van Nedappers voor Nedappers.

‘Samen met collega’s organiseerden we heel eenvoudig een top familiedag!’

Nedapper Maureen Hallers

‘Als marketeer bij Nedap houd ik mij bezig met het brengen van de juiste boodschap, voor de juiste doelgroep en via de juiste kanalen. Dat doe ik sinds vier jaar bij Nedap. Daarvoor werkte ik bij een voedingsmiddelenproducent. Een vriendin van mij werkte toen al bij Nedap; van haar hoorde ik hoe leuk het was om voor Nedap te werken. Uiteindelijk ben ik ook gaan solliciteren en mocht ik hier aan de slag. Dat bevalt super goed! Bij andere bedrijven word je vaak gehinderd door richtlijnen, kaders en beperkingen. Bij Nedap word je juist vrij gelaten. Daardoor kun je je eigen creativiteit optimaal benutten. Je wordt niet beperkt, wel uitgedaagd! Dat ik geen technische achtergrond heb, is volgens mij een voordeel. Ik word namelijk niet gehinderd door specifieke technische kennis waardoor ik mij beter kan richten op het toegankelijk maken van onze communicatie over de oplossingen die we bieden.’