Martijn BomersController

VERANTWOORDELIJKHEDEN NEMEN
Inmiddels ben ik een paar jaar werkzaam bij Nedap, maar het voelt alsof ik nog maar net ben begonnen. De tijd is werkelijk voorbij gevlogen. Juni 2008 ben ik als afgestudeerde bij de Marktgroep Livestock Management begonnen en na 9 maanden was ik al zelfstandig verantwoordelijk voor de Controlling van de marktgroep. Vanaf het najaar 2009 ben ik ook als Controller financieel verantwoordelijk voor onze dochterbedrijven Nedap China in Shanghai en het Nedap Global Label Center in Hong Kong.

Bij Nedap word je in het diepe gegooid. Je krijgt vanaf het begin veel verantwoordelijkheid die je op je eigen manier kunt invullen. Dit is wel iets waar je mee om moet kunnen gaan. Nedap zoekt ondernemers die de kansen grijpen en het verschil maken. Dit gaat uiteraard met vallen en opstaan. Fouten maken mag, je moet zelf ervaren waarom iets wel of niet werkt en er lering uit trekken. Dit typeert ook het innovatieve karakter van Nedap.

WERKOMGEVING
Bij Nedap in Groenlo werk ik in een kantoortuin waar in- en verkoop, research & development, support, administratie en ook enige productie activiteiten in één grote ruimte gevestigd zijn. In het begin was dit wel even wennen door alles wat er om je heen gebeurd, maar nu zou ik niet meer anders willen. Het geeft een enorme dynamiek, een platte organisatiestructuur met korte lijnen en open communicatie.

SHANGHAI & HONG KONG
Dat Nedap zo’n eigen cultuur heeft ben ik pas écht gaan beseffen door mijn ervaringen in China. De Nedap cultuur staat namelijk lijnrecht tegenover de hiërarchisch en gesloten Chinese cultuur. Als controller houd je je o.a. bezig met het inrichten en bijsturen van de interne organisatie, waarbij je ervaart dat het aansturen van Chinese medewerkers een heel andere aanpak vergt dan wat je in Nederland gewend bent. De kunst is om de juiste mix tussen de culturen te vinden om succesvol te zijn en dat is een enorme uitdaging. Het geeft een extra dimensie aan mijn werk. Ik ben heel blij dat ik een paar jaar geleden voor Nedap heb gekozen. Ik kan hier echt mijn ei kwijt en als ik zo terug kijk op mijn nog maar prille carrière dan had ik destijds nooit gedacht dat ik in dit stadium al zo veel bagage in mijn rugzak zou hebben. Dit geeft aan dat als jij het verschil maakt en in het diepe durft te springen er veel mogelijk is binnen Nedap!

Zie je jezelf al bij
Nedap werken?

Check onze vacatures